top of page

VI BYGGER SKOLER FOR FRAMTIDEN

241676372_854971968498006_4064482956838408181_n.jpg

Da vi overtok ansvaret for Stavanger kommune i 2019 var det behov for en rekke investeringer i skolebygninger. Både eksisterende skoler, men også nye skoler.

Lervig skole står klar i årskiftet 2023/2024. Samarbeidspartiene har satt fart i byggingen der det tidligere flertallet hele tiden bremset opp. 

 

Vi har også med bredt flertall i kommunestyret satt fart i byggingen av en ny Vaulen skole. Skolen på Vaulen er i dag Stavangers største, og hadde behov for utvidelse med det første.

Tastaveden skole har hatt en usikker framtid i årevis. Vel. Ikke nå lenger. Vi har allerede satt i gang en totalrenovering og oppussing av ungdomsskolen. Om kort tid står et moderne skolebygg klart på Tastaveden - og all usikkerhet rundt skoleframtiden er fjernet.

Kvernevik skal også få ny skole. Vi ser hele området med idrettshall, fotballbaner og skole i ett, og skal utvikle området slik at Kvernevik blir en moderne og fresh bydel med et skolebygg og fritidsfasiliteter som møter framtidens utfordringer.

I tillegg bygger vi barnehager. Mange kommunale barnehager har hatt tilhold i gamle, utslitte bygninger - og det har vært for få barnehager i enkelte kommunedeler. Derfor bygges det nå barnehager på Storhaug, blant annet.

Og: Vi styrker uterommene til barnehagene. Vi bevilger langt mer penger enn tidligere til skolegårder i skolene.

Dyrt? Ja. Verdt det, og helt nødvendig? Så absolutt.

Satsingen stimulerer også lokalt næringsliv gjennom oppdrag til byggebransjen.

bottom of page